Over Femke Schol

Over Femke

Femke Coacht Buiten

Als kind vond ik het al erg fijn om buiten te zijn. Altijd was ik buiten aan het spelen, met de hond aan het wandelen en ik ging graag kamperen.

 

Buiten zijn vind ik nog steeds heerlijk. De natuur helpt mij om bij mijn gevoel te blijven of terug te komen bij mijn gevoel. Bijvoorbeeld als ik het een tijdje erg druk heb gehad en te veel en te lang achter mijn bureau en computer heb gezeten.

 

Ook kamperen doe ik nog steeds graag. Ik ben het type dat geniet van het geluid van de blaadjes die ruizen in de wind en regendruppels op het tentdoek. Iets minder houd ik van de klamme en vochtige kleding 😊.

Femke Schol

Mensen helpen

Na de MAVO was het voor mij duidelijk dat ik mensen wilde helpen. Na twijfelen tussen Sociaal Pedagogisch Werk en Sociaal Juridische Dienstverlening, werd het die laatste. Een ideale mix tussen sociaal werk, dienstverlening en een juridische basis. Dat laatste sprak mij aan, omdat ik een groot rechtvaardigheidsgevoel heb.

 

Na de opleiding ben ik gaan werken bij de sociale dienst, om vanuit die basis mensen te helpen. Ik coachte ze naar werk of opleiding, wees ze op regelingen en mogelijkheden waar zij recht op hadden en zorgde voor een inkomen. Ik werkte met volwassenen en later ook specifiek met jongeren tot 27 jaar. Regelmatig werd ik geraakt door hun verhalen en de moeilijke situaties waar zij in zaten die soms ook echt uitzichtloos leken. Vaak wilde ik meer voor hen kunnen betekenen. 

Passie voor natuur en sport

Op een gegeven moment heb ik vanuit die behoefte de keuze gemaakt om het coachen opnieuw en professioneel aan te pakken. Dankzij mijn liefde voor natuur en beweging kwam ik uit bij Natuurcoaching.

 

In Natuurcoaching worden snel grote stappen gezet, zonder dat je daarbij over je eigen grenzen gaat of het te snel gaat voor jouw gevoel. De waardevolle inzichten die mensen opdoen en waarmee ze weer (zelf)vertrouwen en energie krijgen, zijn supermooi om te zien. Mij geeft het veel voldoening om mensen daarmee weer verder op weg te helpen, en dat alles buiten in de (stads)natuur te kunnen doen.

Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Femke denkt op een waardevolle manier mee

Door de regelmatige gesprekken die ik met Femke heb gevoerd heb ik snel een vertrouwde band met Femke op kunnen bouwen, wat het voor mij makkelijker heeft gemaakt mij open te stellen. Bij Femke heb ik echt het idee gehad dat zij oprecht geïnteresseerd is in mij en zij heeft mij meerdere malen waardevolle tips gegeven om tegen zaken aan te kijken. Dit ga ik altijd meenemen in mijn verdere leven.  


Wat mij aan Femke enorm aanspreekt dat zij niet oordeelt. Zij is open in communicatie, weet precies wat zij moet zeggen en komt met de juiste tegen vragen om zo de ware aard van jou “probleem” aan te pakken. Het voelt heel laagdrempelig om samen met Femke de natuur in te gaan, bijna alsof je met een vriendin aan het wandelen bent. 

headshot-placeholder-square
Chantal
De natuur maakt dat ik heel snel bij mijn intuïtie kom

In het traject van Femke kom je met behulp van de natuur dichter bij je eigen natuurlijke zijn. Elke keer na de sessie voelde ik mij meteen een stuk beter. Ik raad natuurcoaching door Femke aan iedereen aan die ervoor open staat om op een onconventionele manier dichter bij jezelf te komen met behulp van een hele goede coach.

headshot-placeholder-square
Anoniem
Femke is een fijn persoon
Femke stelt je op je gemak, is structureel en neemt je serieus. De omgeving waarin de coachingsessies werd uitgevoerd is heel fijn, rustig en mooi. Na de sessie merkte ik meteen verschil in het uitvoeren van mijn werkzaamheden.
headshot-placeholder-square
Anoniem

Alles mag er zijn

Ik wilde meer energie krijgen in mijn leven. Femke Coacht Buiten heeft mij inzicht gegeven in mijn talenten en kwaliteiten. De natuur helpt mij enorm om snel bij mij gevoel te komen. Femke geeft vertrouwen tijdens de sessie en alles mag er zijn. Erg waardevol vind ik dat zij focus houdt en gestructureerd werkt met behoudt van flexibiliteit. Tijdens een van de sessies heb ik op een krachtige manier JA tegen mijzelf gezegd. Trouw blijven aan wie ik ben. En dat neem ik mee en pluk ik nu de vruchten van.
headshot-placeholder-square
Lena vd Bij